Urban Moves

Urban Moves

HISTORIA

Urban Moves Kuopio ry on syksyllä 2009 toimintansa aloittanut kuopiolainen urbaanin tanssin yhdistys. Yhdistys sai alkunsa keväällä 2008 portugalilaisen Pedro Reisin pitämästä urbaanin tanssin workshopista ja sen pohjalta muodostuneesta FreshCrew-tanssiryhmästä, joka halusi tarjota harrastusmahdollisuuden ja tanssiniloa myös muille katutanssilajeista kiinnostuneille. Fresh-Crew on sittemmin irtaantunut yhdistyksestä, mutta yhdistys on jatkanut toimintaansa aktiivisesti ja kokoajan pyrkien parantamaan tarjontaansa aina jäseniä kuunnellen. Jäseniä Urban Movesilla vuoden 2016 lopussa oli 71.

TAVOITE

Urban Movesin tavoitteena on edistää urbaanien tanssilajien (hip-hop, streetdance, house, breakdance jne.) tunnettavuutta sekä niiden harrastusmahdollisuuksia Kuopiossa. Urban Moves haluaa tarjota harrastusmahdollisuuden ja tanssiniloa myös muille katutanssilajeista kiinnostuneille.

TOIMINTA

Urban Moves järjestää viikottaisia tanssitunteja omilla opettajillaan sekä tiiviskursseja eri katutanssilajeista Suomen huippuopettajien johdolla.

Vuonna 2016 Urban Moves:

  • - Järjesti keväällä ja syksyllä 4 viikottaista katutanssituntia erilaisilla sisällöillä.
  • - Järjesti keväällä tiiviskurssin Hermannin tanssisaleilla, opettajana oli Riikkaleena Pietikäinen.
  • - Järjesti syksyllä tiiviskurssin Hermannin tanssisaleilla, opettajana oli Sonja Tamminen.
  • - Järjesti ulkopuolisten tahojen tilauksesta viikkotuntien ulkopuolisia tunteja sekä avoimien ovien päivän.
  • - Järjesti jäsenilleen kevätkauden päätösjamit  sekä  pikkujoulut Taiteen edistämispäivän (1.12) yhteydessä, joissa esitettiin jokaisen tanssitunnin oma tanssiesitys sekä kaikille vapaa tanssirinki
  • - Esiintyi viikkotunneilla käyvien harrastajiensa voimin  Kuopio tanssii – ja soi festivaaleilla sekä järjesti jamiringin Lentävä kalakukko tapahtumassa Kuopion torilla.  Taiteen edistämispäivän yhteydessä useita Urban Movesin harrastajaryhmiä esiintyi päivällä Flashmob-tempauksissa Kuopion keskustan alueella ja illalla Kulttuuriareena 44:ssa järjestetyssä tapahtumassa.

YHDISTYS JA JÄSENYYS

Urban Moves Kuopio ry on voittoa tavoittelematon yhdistys. Olemme itse nuoria tanssin harrastajia ja tahdomme palvella toiminnallamme muita tanssinharrastajia parhaamme mukaan. Urban Movesin jäsenenä pääset osaksi Kuopiolaista katutanssikulttuuria, kokeilemaan erilaisia katutansseja tunneilla ja osallistumaan muuhun yhdistyksen toimintaan.

Yhdistyksen jäsenyys maksaa 25€/vuosi, joka peritään kaikilta harrastajilta syksyn tuntimaksujen yhteydessä. Myös kannatusjäsenyys on mahdollista ja tällöin jäsenmaksu on 30€ tai enemmän. Mikäli haluat tukea toimintaamme ja liittyä kannattajajäseneksi, ota yhteyttä info@urbanmoves.fi

HALUATKO MUKAAN TOIMINTAAN?

Urban Movesin hallitus vaihtuu vuosittain. Heti tammikuussa haetaan uusia, innokkaita, 15 vuuotta täyttäneitä henkilöitä mukaan toimintaan. Yhdistys ei toimi ilman aktiivisia hallituslaisia, joiden ansiosta Kuopiossa hiphopataan hyvien opettajien johdolla erittäin huokeaan hintaan.

Yhdistyksen hallituksessa pääsee vaikuttamaan Kuopion katutanssikulttuuriin, saa uusia kavereita, oppii yhdistystoimintaa leppoisaan tapaan, sekä oppii järjestämään erilaisia projekteja.

”Hallituksen varapuheenjohtajana otan päävastuun hallituksen asioista, mikäli puheenjohtaja ei pääse paikalle. Olen oppinut paljon järjestötoiminnasta, tapahtuman järjestämisestä ja markkinoinnista sekä tanssinut itseni pyörryksiin. Olen iloinen, että sain olla mukana järjestämässä ja tarjoamassa katutanssia Kuopiossa. Ja parasta on, että laadusta tinkimättä meidän tunnit ovat hinnaltaan mahdollisia kaikille. Ihana kuulla, kun innostuneita harrastajia riittää, Urban Movesille on siis selkeästi kysyntää!” -Hanski, UM varapj. 2011

”Urban Movesin rahastonhoitaja vastaa yhdistyksen kirjanpidosta, palkanmaksusta sekä laskutuksesta ja huolehtii osaltaan toiminnan kannattavuudesta. Tehtävä edellyttää jonkinmoista intohimoa lukuja ja koneella näpyttelyä kohtaan, mutta ei ole rakettitiedettä. Ajallisesti tehtävät vievät vain muutaman tunnin kuukaudessa, mikä on mielestäni pieni panos UM:n toiminnan ylläpitämiseksi. Viihdyin rahastonhoitajan roolissa kaksi vuotta, kunnes koiraharrastus vei mukanaan. Parasta on, että olen yhdistystoiminnan myötä tutustunut uusiin ihaniin ihmisiin ja saanut olla mukana järjestämässä katutanssin harrastusmahdollisuuksia Kuopiossa. Suosittelen lämpimästi kaikkia hiphopin ystäviä tulemaan mukaan UM:n hallitukseen ja sitä kautta mahdollistamaan katutanssin harrastaminen Kuopiossa. Aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta ei tarvitse olla, tehtäviin perehdytetään ja apu on tarvittaessa lähellä!

-Jonna, rahastonhoitaja 2014-2015″

URBAN MOVES KUOPIO RY:N HALLITUS 2017

Petronella Lehtiniemi, puheenjohtaja
Tiina Karttunen, varapuheenjohtaja
Sirpa Korhonen, rahastonhoitaja
Anni Horsmanheimo, sihteeri
Erika Makkonen, jäsensihteeri
Sara Harjamäki, jäsen
Erika Lemettinen, jäsen
Ronja Hynynen, jäsen

Katja Tikkanen, varajäsen

 Jaa sivu:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail