Tiiviskurssit 14-15.5.2016!

Kevään 2016 tiivarit järjestetään lauantaina 14.5 sekä  sunnuntaina 15.5.2016. Opettajaksi saapuu Oulusta Riikkaleena Pietikäinen.
Tanssilajeina lauantaina on Popping, HipHop sekä uutuutena Afrofusion!
Sunnuntaina jatketaan Poppingin ja HipHopin kanssa ja lisätään mukaan vielä toinen uutuus: Experimental-HipHop! Tanssit tanssitaan Hermannin Saleilla Haapaniemellä, osoitteessa Hermanninaukio 3 A (2 kerros), 70620 Kuopio. Yhden tanssitunnin pituus on 75 minuuttia ja hinta Urban Moves Kuopio ry:n jäsenille on 13 €/tanssitunti ja ei-jäsenille 15 €/tanssitunti. Lisäksi konservatorion ja AMK:n musiikin- ja tanssinopiskelijat saavat osallistua tiiviskurssille 13 euron hintaan.

Lauantain aikataulu

12.15 -13.30 Popping
13.45 – 15.00 HipHop
15.15 – 16.30 Afrofusion

 Sunnuntain aikataulu

12.15 -13.30 Popping
13.45 – 15.00 HipHop
15.15 – 16.30 Experimental HipHop

Popping
Popping syntyi Kalifornian Fresnossa 1970-luvulla, kehittäjänään Boogaloo Sam. Popping on funkstyles-tyylinen  katutanssi, jossa kehon eri lihaksia jännitetään rytmiin eli biittiin saaden aikaan tärähdys, josta käytetään nimitystä pop.

Experimental HipHop
Experimental Hiphop eli kokeellinen Hiphop hyödyntää hiphopin tekniikkaa ja liikkeitä, mutta lajille ominaista on etsiä uusia erilaisia keinoja tehdä hoppia. Musiikki voi olla lähes mitä tahansa hiphopista klassiseen musiikkiin. Tunnilla tehdään pieniä improvisaatioharjoituksia, tekniikkaa sekä koreografiaa.

Afrofusion
Afro Fusion tunnilla yhdistellään erilaisia afrolajeja, mutta pääpaino on azontossa. Azonto on Ghanalainen tanssilaji, joka kehittyi hiphopin yhdistyessä afrikkalaiseen musiikkiin. Lantioliikkeet ovat isossa roolissa ja laji on tyyliltään leikittelevä. Tärkeintä on pitää hauskaa!

Opettaja
Riikkaleena on nuori tanssija/tanssinopettaja Oulusta. Hän on kaikkiruokainen katutanssija, jonka lajituntemus on laaja. Riikkaleena opettaa mm. hiphopia, afro fusionia, dancehallia, experimentalia, poppingia ja housea. Tärkeää hänelle on katutanssikulttuurin tuntemus sekä sen levittäminen. You gotta know your roots! Tanssin kuuluu tulla sydämestä ja tärkeintä on nauttia liikkeestä! Opettamisen lisäksi Riikkaleena on toiminut Pohjois-Suomem Katutanssiyhdistyksen puheenjohtajana ja ollut useana vuonna järjestämässä Oulun Katutansseja, joka on suurin katutanssitapahtuma kolmoskehän tällä puolen.

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU

Tiiviskursseille voi ilmoittautua nyt heti sähköpostilla osoitteeseen tiiviskurssit@urbanmoves.fi, paikkoja on rajoitetusta ja tästä syystä ilmoittautuminen on sitova. Kerro ilmoittautuessasi nimesi, mille tunneille haluat osallistua ja oletko Urban Movesin jäsen. Tiedustelut kursseista voi lähettää samaan osoitteeseen. Maksu hoidetaan tasarahalla paikan päällä ennen tanssitunnin alkua (vain käteinen, mielellään tasaraha).

Tiivareilla myynnissä myös UM-vaatteita, kannattaa varata rahaa mukaan niitäkin varten!

 

Kaikilla tunneilla on avoin taso, mikä tarkoittaa sitä, että kuka vain voi ilmoittautua mukaan ja tulla kokeilemaan.

Jaa sivu:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail