Syksy 2020

Hei kaikki Urban Movesin tanssijat! Syksy lähestyy taas ja tunnit alkavat pyörimään tiistaina 8.9.2020. Koska syksy on monella tavoin erityinen, keräsimme tähän pienen tietopaketin tuntien järjestämisestä ja turvallisudesta.

Urban Movesille on tärkeää järjestää turvallinen ympäristö harrastajille sekä opettajille tunneillamme. Tilanne koronaviruksen aiheuttaman Covid 19 taudin kanssa on jatkuvassa muutoksessa ja siksi on mahdotonta sanoa, miten pitkään nykyiset säännökset kestävät. Yritämme kuitenkin parhaamme pysyä ajan tasalla parhaista toimintatavoista, jotka mahdollistavat turvallisen ympäristön harrastaa.

Haluamme kannustaa harrastajia yhteistyöhön tartuntatautien leviämisen estämiseksi. Siksi pyydämme että jokainen tunneille tuleva henkilö noudattaa ajankohtaisia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita. Tunneilla on oppilaiden käyttöön käsidesiä sekä jokaisesta treenipaikasta löytyy vessa käsienpesua varten. Haluamme myös mahdollistaa tunneilta pois jäämisen matalalla kynnyksellä ja siksi sairauden takia pois jääneiden tuntien korvaaminen onnistuu osallistumalla jollekin toiselle tunnille tai takautuvasti keväällä 2021. Tunneille on myös hyvä saapua tarkasti aloittamisaikaan ja (jos mahdollista) pukea treenivaatteet jo kotona, niin vältymme odottelulta sisätiloissa/pukuhuoneessa.

Mitä tapahtuu jos tilanne pahenee ja tanssikoulut joutuvat sulkemaan ovensa?

Mikäli hallituksen ja THL:n koronasuositukset sulkevat harrastuspaikat, Urban Moves ei tule siirtymään etäopetukseen. Jo maksettu syyslukukausimaksu hyvitetään kevään lukukausimaksusta. Menneenä keväänä koimme tärkeäksi luoda jotain sisältöä tyhjältä tuntuviin karanteenipäiviin. Nyt tilannetta on kuitenkin jouduttu miettimään enemmän myös yhdistyksen kannalta ja olemme tulleet päätökseen, jossa emme koe että etäopetus vastaa riittävän hyvin fyysistä tuntia ja lisää liikaa työtaakkaa opettajillemme ja vapaaehtoisvoimaiselle yhdistyksellemme. Jos koko kausimaksun maksaminen siksi tuntuu liian isolta riskiltä, on mahdollista ostaa myös 5 kerran kortti ja katsoa, miten tilanne etenee.

Tilanne näkyy myös opetuksessa ja koreografioissa. Vältämme ryhmätyöskentelyä ja keskitymme tunneilla enemmän soolotyöskentelyyn. Urban Movesin opettajat noudattavat tarkasti ajankohtaisia ohjeita, tunneilla pyrimme säilyttämään turvavälit toisiin sekä kannustamme keskustelemaan asioista avoimesti ryhmissä. Lasten tunneille tullessa pyydämme vanhempia kertomaan lapsille tilanteesta, ohjeistamaan turvavälien tärkeydestä tanssitunneilla sekä neuvomaan lapset pesemään kädet ennen tunnille tulemista.

Urban Moves Kuopio Ry on pääosin nuorten opiskelijoiden pyörittämä yhdistys, ja siksi toivomme ymmärrystä avoimeksi jäävän tulevaisuuden suhteen. Resurssimme ovat rajalliset ja siksi esimerkiksi tunteja korvaavan jatkuvan live/video- opetuksen järjestäminen ei ole mahdollista. Uskomme kuitenkin että yhdessä, ohjeistusta noudattaen, syksystä tulee onnistunut ja erityinen meille kaikille. Nähdään tunneilla!

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai ideoita, olethan yhteydessä sähköpostitse: info@urbanmoves.fi

Jaa sivu:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail